Η Ενορία μας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗΣ 09  &  10-05-2020

Αδελφοί μου, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ο  καθ’  ημάς  Ι. Ν. Αγ. Νικολάου  Μυρσίνης λαμπρώς εορτάζει και πανηγυρίζει την εορτή της Προόδου του Τιμίου Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 09-05-2020 και ώρα 12η μεσημβρινή κρούσις κωδώνων, αμφοτέρων των Ι. Ναών (παλαιού και νέου) και τέλεσις του Μυστηρίου του Ευχελαίου στον Παλαιό Ιερό Ναό.

Ώρα 06:00 – 07:30 μ. μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 10-05-2020 και ώρα 07:00 π. μ. - 10:00 π. μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Πανηγύρεως.

Το απόγευμα, της αυτής ημέρας, και ώρα 06:00 μ. μ. θα ψαλλεί ο  Παρακλητικός Κανών του Αγίου Νικολάου, υπέρ υγείας και προστασίας του σύμπαντος κόσμου, ιδιαιτέρως δε των απανταχού Μυρσιναίων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ

Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΣ  ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι ο Ι. Ναός θα είναι ανοικτός

ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ τις εξής ώρες:

ΣΑΒΒΑΤΟ   09-05-2020          09:00-17:30 & 20:30-22:30

ΚΥΡΙΑΚΗ   10-05-2020           11:00-17:30 & 20:00-22:30

Παρακαλούμε όλους όσοι θα προσέλθετε ΓΙΑ  ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ κατά τις ανωτέρω ώρες να τηρείτε τα κάτωθι προβλεπόμενα μέτρα προστασίας:

1. Ο συνολικός αριθμός των πιστών, οι οποίοι μπορούν να παρευρίσκονται, εντός του Ναού, ταυτόχρονα (ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ) ορίζεται στους τριάντα (30) πλέον του (ή των) υπευθύνου (ή υπευθύνων). Ο αριθμός αυτός έχει καθοριστεί σύμφωνα με την αναλογία του ενός προσώπου ανά δέκα (10) τ. μ. επιφανείας του Ιερού Ναού (στον οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται οι βοηθητικοί χώροι) και με ελάχιστη απόσταση ενός και ημίσεως (1,5) μέτρου μεταξύ τους.

2. Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την κεντρική (δυτική) θύρα του Ιερού Ναού και η έξοδος από την πλαϊνή (βόρεια) θύρα του Ιερού Ναού.

 3. Στην είσοδο θα υπάρχουν σταθμοί αντισηπτικών προκειμένου όσοι πιστοί εισέρχονται να τηρούν απαραίτητα την υποχρεωτική για όλους διαδικασία απολυμάνσεως των χεριών. Επίσης θα υπάρχει και ο προβλεπόμενος αναγκαίος εξοπλισμός υγιεινής (χαρτομάντιλα, χάρτινες πετσέτες, κτλ).

 4. Συνίσταται οι πιστοί, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον Ιερό Ναό, να φέρουν προστατευτική υφασμάτινη μάσκα.

 5. Στην έξοδο θα υπάρχει ειδικός κάδος για την απόρριψη χρησιμοποιηθέντος εξοπλισμού υγιεινής καθώς και έτερος εξοπλισμός υγιεινής (αντισηπτικό, χαρτομάντιλα κτλ).

 6. Κατά τη διάρκεια που ο Ιερός Ναός θα βρίσκεται ανοιχτός, θα υπάρχει φυσικός εξαερισμός (πόρτες και παράθυρα). Επίσης θα υπάρχει συχνή και σχολαστική καθαριότητα, των σημείων και των επιφανειών του Ιερού Ναού στα οποία παρατηρείται συχνή πρόσβαση των πιστών, με την χρήση αντισηπτικού διαλύματος.

 7.Όσοι πιστοί ανήκουν στις υγειονομικά ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα  ή σακχαρώδη διαβήτη  ή καρδιαγγειακά νοσήματα, ανοσοκατεσταλμένοι και γενικά πρόσωπα που παρουσιάζουν συμπτώματα ασθενείας), πρέπει να αποφύγουν την έξοδο από το σπίτι, χάριν της προστασίας της υγείας τους και των αδελφών τους.

          Τέλος για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία παρακαλούμε να απευθύνεστε στον Εφημέριο του Ι. Ναού στο τηλ. 26230 23825.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ !!!

ΓΙΑ  ΤΟ  ΕΚΚΛ.  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

† Πρεσβ. Νικόλαος Α. Κλουμάσης

Επισκεφθείτε μας