Η Ενορία μας

Η ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ             (ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΣΗΜΑΚΗ ΦΛΙΑΤΟΥΡΑ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΜΥΡΣΙΝΗ 30-01-2019

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

(ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ)

Την περίοδο των εορτών έλαβα ανά χείρας το νέο βιβλίο του συντοπίτη μας καθηγητή του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστημίο Θράκης ( ΔΠΘ) κ. Ασημάκη Φλιάτουρα (του Διονυσίου και της Δήμητρας) με τίτλο «Η ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» και υπότιτλο «ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ» των εκδόσεων «ΠΑΤΑΚΗ».

Χάρηκα ιδιαιτέρως για δύο λόγους:

1. Διότι οι Πανεπιστημιακοί (και μη ) που ασχολούνται με την Ελληνική Γλώσσα δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη σωστή και τεκμηριωμένη διδασκαλία της, σε μια εποχή που μαζί με την ηθική και οικονομική κατάπτωση – κρίση της χώρας  επιχειρείται  και η γλωσσική  φτωχοποίηση. Και

2. Διότι ο κ. Φλιάτουρας τίμησε την ταπεινότητά μου με την αποστολή του βιβλίου του.

Εκφράζω, δε, τις συγχαρητήριες ευχές μου στον συγγραφέα για τον κόπο του,  την επιστημονική του κατάρτιση και την τεκμηριωμένη συμβολή του στο τεράστιο κεφάλαιο της διαχρονικότητας της ελληνικής γλώσσας.

«Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία της ελληνικής γλώσσας. Ειδικά για τους προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς φοιτητές γλωσσολογίας μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο και έναυσμα ερευνητικής εργασίας». (Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο)

Εύχομαι στον  κ. Φλιάτουρα και στους συνεργάτες του να έχουν υγεία και δύναμη ώστε να αγωνίζονται τον καλόν αγώνα της διδασκαλίας και μεταλαμπαδεύσεως της ελληνικής  γλώσσας στη νέα γενιά, τους φοιτητές τους δηλαδή, και σε όλους εμάς.

Πάλιν και πολλάκις συγχαρητήρια κ. Καθηγητά!

Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ

† Πρεσβ. Νικόλαος Α. Κλουμάσης

 

Βιογραφικό Φλιάτουρας Ασημάκης

 

morfologikh.jpg

morfologikh_.jpg

Επισκεφθείτε μας