Η Ενορία μας

ΤΑ  ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ    ΜΥΡΣΙΝΗΣ  ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

       Το Ενοριακό Κατηχητικό Σχολείο ξεκίνησε και λειτουργεί κάθε Κυριακή πρωί και ώρα 11:15 – 12:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μυρσίνης.

       Σε περίπτωση που κάποιο παιδί επιθυμεί να συμμετέχει στο Κατηχητικό, αλλά το ωράριο συμπίπτει με άλλες δραστηριότητες του, μπορείτε να απευθύνεστε στον Εφημέριο του Ι. Ναού και στο τηλ. 26230 23825 ώστε να βρούμε από κοινού λύση στο πρόβλημα.

       Επίσης σας γνωρίζω ότι κάθε Τρίτη και ώρα 4:00 – 7:00 μ.μ. λειτουργεί, στα Λεχαινά (πνευματικό κέντρο Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Λεχαινών – κτήριο Μαστροβασίλη), παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Η φοίτηση στη Σχολή είναι  δ ω ρ ε ά ν  και παρέχει, με την ολοκλήρωση των σπουδών Πτυχίο αναγνωρισμένο από το κράτος. Στη Σχολή μπορούν να φοιτήσουν αγόρια και κορίτσια αλλά και ενήλικες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε είτε στον Εφημέριο του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Μυρσίνης και στο ως άνω τηλέφωνο είτε στον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος κ. Δημήτριο Θανόπουλο και στο τηλ. 6973798010.  

       Αγαπητοί μου γονείς,

       Οδηγήστε τα παιδιά σας στην Εκκλησία και στο Χριστό ώστε να βοηθηθούν να σταθούν όρθια μέσα στην παραζάλη της σύγχρονης κοινωνίας.

       Να γνωρίζετε δε, ότι Κατήχηση δεν είναι ιδέες και προτάσεις, δεν είναι διανοητική πληροφόρηση για τα πιστεύω της Εκκλησίας, δεν είναι ιδεολογία, ούτε μέσο για να αποκτήσει η Εκκλησία ομοϊδεάτες και στρατευσίμους.

     Κατήχηση σημαίνει ακούω και βιώνω, μαθαίνω να αγαπώ τον Δημιουργό Θεό και την εικόνα Του, που είναι ο άνθρωπος.

      Κατήχηση σημαίνει να μπαίνουν οι νέοι βλαστοί στην ενορία και να αισθάνονται ότι συνάντησαν τον Θεό και ότι εντάχθηκαν μέσα στην μεγάλη οικογένεια των παιδιών Του.

      Καλοί μου γονείς, αυτή  τη δύσκολη εποχή είναι η ώρα που θα πρέπει να οριοθετήσουμε την πίστη και να μιλήσουμε σωστά στα παιδιά για τα δόγματα και τις αλήθειες της πίστεως, γιατί πολλοί στην εποχή μας και τις μέρες μας χρησιμοποιούν λόγους και τρόπους δήθεν χριστιανικούς, προκειμένου να παρασύρουν αθώες ψυχές στην πλάνη.

       Λοιπόν, ἀδελφοί, χαίρετε, καταρτίζεσθε, παρακαλεῖσθε, τὸ αὐτὸ φρονεῖτε, εἰρηνεύετε, καὶ ὁ Θεὸς τῆς ἀγάπης καὶ εἰρήνης ἔσται μεθ᾿ ὑμῶν. (Β΄ Κορινθίους 13,11)

Μετά θερμών πατρικών ευχών για καλή και καρποφόρο πνευματική χρονιά

Ο   Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Ο Σ   

Μ Υ Ρ Σ Ι Ν Η Σ

† Πρεσβ. Νικόλαος Α. Κλουμάσης

Ο Καιρός στο χωριό μας

Cannot get Mirsini location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Επισκεφθείτε μας